Loading web-font TeX/Math/Italic

משפט הפונקציה הסתומה מפ"ס הסבר 1

לצפיה נצפה לצפיה חוזרת

תוכן השיעור

אם המשוואה f(x,y)=0 מגדירה את y כפונקציה סתומה של x, אזי הנגזרת של פונקציה סתומה זו היא:

\frac{dy}{dx} = y'= -\frac{f_x (x,y)}{f_y (x,y)}

 

שיפוע של עקומה שוות ערך של פונקציה בשני משתנים

תהי f(x,y) פונקציה של שני משתנים. שיפוע של עש"ע f(x,y)=a בנקודה (x_0,y_0) נתון על ידי            
y'=-\frac{f_x (x_0,y_0 )}{f_y (x_0,y_0 )}

שאלות ותשובות

יש לך שאלה?
נשמח לענות! נפרסם את שאלתך והתשובה כדי לסייע לאחרים
לרשום שאלה
­
התראה זו תיסגר בעוד שניות.